keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

kertakaikkiaan, mikä sää!uskomaton aurinko. mikä voima sillä onkaan. ei pelkästään laita kasveja kasvamaan. vaan myös mieltä. korkeammaksi. iloisemmaksi. ulospäinsuuntautuvammaksi. ja sekin, miten se tuon lumen sulatti. meillä muutama pikkupläntti enää siellätäällä. ei kasoja enää. ei loskaa, ei lätäkköjä. sinivuokkoja vain. leskenlehtiä. voi tätä iloa siis. me selvisimme taas.

ja miten lämmintä. ilman kenkiä. ilman sukkia. nauttia parvekkeella smootieta. päiväpalasta päivälliseen. istua porukalla portailla. lapset leikkivät siinä. neiti sai puupyöränsä pihaan. pikkumies nousee komeasti seisomaan, vaikka väliin kaatuisikin. ja traktorit ovat saaneet uskollisen kuskin. leikin katkaisee vain autojen ääni lähitiellä. suu hakee sanoja: "ekka."

eikä minua haittaa sitten pätkääkään. että juuri tänään tuli kolme aikakausilehteä. nauttiessa kuvia. tunnelmia, siinä samalla. päänahkassa polte, jonka olin totisesti unohtanut. lämpö. kertakaikkiaan ihana päivä. sisälläkin sain oman aikani. pikkusisko täällä apuna, vei keijukorvan näyttelyyn pikkuherran nukkuessa. sain askarreltua loppuun arvonnan loput palkinnot. käykääpä kurkkaamassa. ja osallistumassakin!

1 kommentti:

Emilia kirjoitti...

voittajan olo, talvi takana, siellakin. varokaa vain ettei takatalvi tule, niin kuin meilla tuli :)! Nauttikaa terassikahveista seka ulkona olosta, ilman toppavaatteita!!!