tiistai 5. kesäkuuta 2012

jotain keltaista, jotain pinkkiä


aamutuimaan sain ilahduttavan tekstiviestin. mekkotehtaan kirja oli saapunut postiin. kävin sitä kirjakaupassa koskettelemassa, mutta melkein kympin edullisemmin sen tilasi nettikirjakaupasta. ja tänään se sitten tuli. pikkuherra on unilla. neiti lähti mummon kanssa leikkipuistoon. nyt alkaa minun aikani herkullisten kuvien mukana. ja ehkä sitruunapipareita kohtuuden rajoissa mutustellen samalla!


illalla läksimme koko perhe ajelulle. kävimme hakemassa muutamia kukkia. tänään mies vielä uurastaa ja laittaa hyötyviljelmät loppuun. tuskin maltan odottaa oman maan salaatteja. tämän korin sain ystävältäni tummanruskeana vuosia sitten. siinä oli kauniita kaalikukkia. nyt neiti halusi siitä mieluiten keltaisen. minä vähän ajattelin valkoista tai pinkkiä. mutta oikeastaan se on näin ihan hauska. alapuolella oleva "ankea" roikkuruukku oli vielä ennen eilistä harmaa.


mutta että säästyisi tämä joululehdestä tuunattu pipariohje, kesäisempänä versiona. niin tässä se on. illalla lasten nukkumaan mennessä tekaisin taikinan. ja aamu-ulkoilun aikaan paistelin.

sitruunapiparit


1 sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu
1dl sokeria
1dl siirappia
125g voita/margariinia
1 muna
 2 tl vaniljasokeria
1tl soodaa
4½dl vehnäjauhoja 

  1. kattilaan laitetaan kuoriraaste, sokeri ja siirappi. annetaan kiehahtaa. lisätään sitruunan mehu.
  2. otetaan pois hellalta. laitetaan voi sekaan, annetaan sen sulaessaan jäähdyttää siirappiseos.
  3. sekoitetaan kuivat aineet keskenään jäähtymistä odotellessa. sitten laitetaan ensin muna taikinaan, sekoitellaan. ja lopuksi kuivat aineet.
  4. yön yli jääkaappiin. aamusta taikina muokataan pötköiksi. leikellään ja tehdään palloiksi. laitetaan uunipellille, jossa painellaan epämääräisiksi kekseiksi. (viitseliäämpi kaulinnee ja ottanee muotilla mukavia kuvia)
  5. paistetaan 200 asteessa reipas 5minuuttia. jäähdytetään ja nautitaan.
  6. jos kotona olisi sitä valkosuklaata, niin kuorrutettaisiin. ja ehkä sitruunankuoriraastetta vähän päälle kans.

Ei kommentteja: