perjantai 8. kesäkuuta 2012

puoli litraa omaa aikaasilmät puoliummessa. isoon kuppiin vesi ja neljänviljanhiutaleet. mikroon 3 minuuttia. eilisen jäljiltä pesemättä ollut mutteripannu käteen. pesen sen. laitan kahvit ja vedet sisään. hellalle. puuro mikrosta. jaan sen kahteen lautaseen. sekaan kolme rullausta suolaa, lusikallinen voita ja loraus maitoa. sekoitus. lasten eteen pöytään. kaikille eteen lasi vettä.


neljä desiä maitoa mikroon. 2 minuuttia. aamulääkkeet. puuronsyönnin komentelua. väliin lusikoinkin. lusikka on välillä traktori. rekka. hevonen. lentokone. mikro piippaa. kaadan maidon sekaan kahvin. annan hetken makujen sopeutua toisiinsa. kaadan ensimmäisen kupillisen itselleni. nautin mausta.


näin minä herään. joka aamu arkena. joskus kyllä lellin lapsia muroilla. mutta että itselle aina tämä puolen litran kahviannos. sillä pääsee alkuun. sillä saan oman ajatukseni heräämään. ja joskus, kun hyvä onni käy, niinkuin tänään. nautin viimeiset tilkat hiljaisuudessa. lasteni ollessa jo pihalla mummonsa kanssa. kylmentynyt, omaa aikaa korostava kahvi. tästä tulee hyvä päivä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mullakin joskus päivän paras hetki illasta. kun tuun kotiin ja juon kupillisen au laittia. päivällä ei kahvi maistu eikä noin muutenkaan, mutta tuohon kahvihetkeen liitän "jalat kohti kattoa" -olon ja rentoudun. nautinnollista huomisaamua <3 Ii