perjantai 2. marraskuuta 2012

pieniä, sulostuttavia asioita


on olemassa pieniäsuuria asioita. jotka kasvattavat hymyjen määrää. jotka saavat aikaan hyvää mieltä ja kiitollisuutta. sellaisia asioita minä haluan elämääni. haluan raivata niille tilaa. ajatuksille, jotka voisivat olla itsestäänselviä, mutta eivät silti ole. 

minä sain hyvää palvelua. minä sain uskomattoman hyvää palvelua. ihan tavallisessa ruokakaupassa. etsin glögiä. ja se ei kuulunutkaan heidän valikoimiinsa enään. ja he yrittivät tilata pulloja minulle. vain pienen määrän. eikä se onnistunutkaan. niin he etsivät minulle kaupan, mistä saisin. ja kun menin kiittämään. hämmennyimme molemmat. sitten halasimme. tavallisessa ruokakaupassa.

luokseni kokoontui naisia eräänä tavallisena maaantai-iltana. minä tein vain pieniähienoja makuja. konvehtejakin pitkästä aikaa. ystäväni auttoi meitä tilaamaan lempituoksuisiamme kynttilöitä. nyt meillä kotona ruoksujen sekamelska. odottavina lahjoina eteisessä, valkoisessa piknik-korissa.

ystäväperheinemme kokoonnumme vuosittain pyhäinpäivän viettoon. tänävuonna jäin poikien kanssa kotiin. isoveli nosti eilen kuumeen. vaikka minua itkettikin mieheni ja tyttäreni lähtiessä. silti kaunista pitää lähellä lämpöistä lasta. silittää pienoista päätä. kun viikonloppu varattu vain olemiselle. pitkät pyhät. tein ison kattilallisen keittoa. sillä me selviämme. kun vain saisi pieneen suuhun jotakin.

illalla kaivan jouluiset kirjat. nyt jo vaihdoin musiikit niihin, jotka ovat odottaneet aikaansa kaapeissa. kaipaan rauhoittavia mollisointuisia muistoissa aina säilyviä kappaleita. sellaisia, jotka vievät vuosientakaisiin muistoihin. pyrin löytämään ajatuksiani näinä hiljaisina hetkinä. kun molemmat rakkaat unessa.


Ei kommentteja: