lauantai 28. toukokuuta 2011

pieniä kauniita


joskus sitä hämmästyy, miten kauniiden asioiden keskellä saa elää. en tarkoita nyt tunnettuja muotoiluklassikkoja enkä katsottavaksi tarkoitettuja asioita. vaan niitä pieniä, joita arki on täynnä. sellaisia, mitä ei yleensä huomaa ollenkaan. nostin sakset naulaan seinälle. ja yhtäkkiä ne on kauniit. ja naurattaa sekin muisto, ku ihmeteltiin taidenäyttelyssä kerran sellaista ilmastointikonetta. sopi hyvin näyttelyyn, vaikkei suunnittelijan nimi ollutkaan lähettyvillä.


ja nämä loviisasta ostamani langat. mielessä jo vauvanpeittona. tai neidille kesäksi sellainen viisikertaakaulanympäri-huivi. mihin voi kääriytyä, kun ilta on mennyt liian pitkälle ja nuotion hehku ei lämmitä. tai sitten oikein löysällä kudotut verhot. jotain ihanaa. vaikka toisaalta nämä värit eivät kosketa niin voimakkaasti tänään. keltainen ehkä koskettaisi. oranssi.


nukkuminen on ihanaa. kehtolaulut ovat suloisia. näiden vanhojen kirjojen piirtoja voisi katsella pitkään. miettiä kauan sitten kirjoitettuja sanoja. luonto on rauhoittanut aikuista. sitten se on laulettu lapseen. että vanhemmat ja lapset rauhassa siinä ennen unta. harmoniaa minäkin kaipaan elämään. olen kaivannut pitkään. ja luulen sen olevan portilla jo.

Ei kommentteja: