keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

päiväperhosena


niin monta hetkeä olen antanut mennä ohitseni. tai olen jättänyt tallentamatta. vaikka ajatuksissani olen lauseita kirjoittanut arkihetkien keskellä. kaivannut hetkeksi istahtaa tännekin. mutta joskus elämä vie omia polkujaan. vaikka lellipäiviä ollut paljon, niinkuin keijukorva sanoi. kun melkein joka päivä joku on ottanut ja vienyt ulos. että minä saisin maata kipujani pois.


ja siinä yksin ollessaan. kuulee väliin ajatuksensakin. mutta paljon muutakin. kuten, että miten erilainen ääni kuuluu perunasta tai porkkanasta sitä kuoriessa. pilkkoessa. miten liha tirisee pannulla. miten pyykkikone linkoaa. ja sitten sekin, hymyilevät kasvot sisällä taas. kertoilevat sanat. ilosta ja pikkuikävästäkin.


enkä voi enää puhua talvesta. maassa enemmän ruskeaa kuin sen peittävää valkoista. laatat puhdistuvat päivä päivältä. parvekekahveja. joskus viltti harteilla. yleensä pärjää ilman. ja pääsiäinen tuossa ihan kohta. kärsimystarinaa sielläkin. ja kuitenkin ilo. toivo. täyttymys. niiden voimilla itsekin päivästä toiseen. jonakin toisena aikakautena helpompaa taas.


meille erilainen pääsiäinen. pikkuneiti pääsee virpomaan. välillä aina muistetaan harjoitella värssyäkin. vaikka huomaan, että hänen kärsimättömyytensä pitäisi pysyä kaukana vitsojen tekemisestä- kun itse kömpelö ja kipeä, eivät sähläävät sormet saa aina hyväksyviä katseita. äänensävyjä. silti yritän niihin muutamiin oksiin tehdä perhosia. keveyttä ja iloa. kuitenkin.


kiitollisuutta olen tuntenut. niin monien voimatoivotusten kannattelemana kuitenkin. ja ajatukset loppukesän piknikreissuilla jo. kun kauniissa korissa patongit ja herkkuleivokset. ottaisitko lisää kahvia. ja lapset, kirjainkeksejä on vielä. vaaleanpunainenko sinulle. sillä niinkuin pihalla vuorottelevat keväät ja syksyt. niin se on meissäkin. ilman lepoa ja itkua emme näe aurinkopäivien täyttämää sydäntä. rakkauden ihmeellistä voimaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on ihania ajatuksia:)
Monet ihan samanmoisia kuin minulla:D
Jään seuraamaan blogiasi,kun nyt bongasin sen!

larppa aliisa kirjoitti...

tervetuloa joukkoon kummaan:D

sehän sitten tarkoittaa, että sinullakin on ihania ajatuksia. joten onpas kiva, jos kommentoit useamminkin. niin pääsen niistä osalliseksi!