maanantai 17. lokakuuta 2011

muottiin muotiin


mukavinta just nyt. virkkaus. miten voikaan olla parantavaa nähdä lankojen muotoutuvan koukun avulla joksikin, jota tarvii. ja joksikin, joka tuo iloa. minulta kysyttiin, miten jaksan innostua virkkaamisesta aina vain. jo monta vuotta. ja tässä se syy. aina löytyy vielä jotain, jota en ole kokeillut. ja nyt syysjaloille saan lämmittävät sisäkengät. kunhan varsi pitenee ja toinenkin ilmestyisi. 


meidän neiti sai lahjaksi barbin. oli pakko valehdella, että päällä ollut mekko on yöpaita. hyvä kun pyllyn peitti. eikä nykyään niihin pikkareita laitella. ennen oli sentään pientä siveellisyyttä. niinpäs äkkiä tein yhdet päivävaatteet jo. me emme mene muottiin emmekä muotiin. me olemme tällaisia tavallisia vain. missä sattuu vaatteissa. mutta silti mukavinta on se. että itse voi luoda sellaista, mistä pitää kuitenkin.

tänään olin onnellinen monta kertaa. ja kaikkea muutakin. pitkästä aikaa sain hien pintaan metsähommissa. ei niitä vain kauaa jaksa kerralla. ehkä joskus koko pihapiiri sellainen, missä viihtyy.

4 kommenttia:

Leea kirjoitti...

tuo töppönen näyttää niin hyvältä että taitaa olla pakko tehdä itsellekin! Paljonko grammoina meni lankaa? Koitan arvioida että pitääkö käydä lankakaupassa välillä, vai riittääkö jämät kaapista :)

Larppa Aliisa kirjoitti...

riittää jämälangat. minulla ainakin riitti:D tein aika pitkän varren, ja varmaan meni sellainen 3-4kerää lankaa yhteensä. kokoajan siis tein kolme lankaa päällitysten. pohjan 5koukulla ja varret 6koukulla. oli kyllä nopea työ, ei menny montaa tuntia yhteensä kahdessa. lupasin neidille pikkuiset. ehkä vähän värikkäämmät!

Leea kirjoitti...

Teitkö siis ihan irrallisen soikean/pitkulaisen pohjan ensin? Oliko se siis ihan irrallinen osa, vai vaihdoitko vain koukkua pohjan jälkeen mutta jatkoit suoraan pohjasta sivuja?

Larppa Aliisa kirjoitti...

tein sellaisen lättänäpohjan, jonka jälkeen vitosella vielä pari kierrosta laitaa.. sitten tein siihen kiinteesti sen jalkaosan, virkaten puoleenväliin kierrosta.. ja siitä taas takaisin, kaventaen samalla. ja sitten aloitin varren siihen kiinteesti kutosella. kannattaa ottaa varren ekakierroksella kantapäästä pois muutama silmukka, tulee tukevammat. tein niin pikkutossut! mutta nuohan on just tuollaisia, muotoutuu pikkuhiljaa järkeviksi. jämälanka-kirjassa olis ollu ohje. en jaksanu lukea:D