perjantai 18. toukokuuta 2012

10 hymyä arjessa


kiitos  nina. annoit minulle aihetta miettiä asioita, jotka tuovat elämääni iloa.

1. nukahtava lapsi. varsinkin, jos hänellä on hymy huulillaan. silloin ajattelen, etten ole ollut täysin paha. vaan että lapsi käy unissaan myös onnellisia muistoja lävitse.

2. pienet puodit. rakastan ostaa hyvää kahvia. erimakuistaa arkea. monesti kauniissa paketeissa. kun kassista vapautuu hurmaava tuoksu. kun myyjän kanssa vaihdetaan normaalia enemmän sanoja.

3. teitittely. itse teitittelen harvemmin. töissä sitä oli enemmän. mutta jos kahvilassa vaikka saa osakseen palvelua teitittelyineen. niin väkisinkin kohoaa arjen yläpuolelle. johonkin sellaiseen unelmatodellisuuteen.

4. värit. pinkki nyt ainakin. ja turkoosi. ja vihreäkin. ja ehkä keltainen. ja sitten sieltä porhaltaa sinistäkin. aina vaihtelevana virtana elämässäni. ja kun löytää jonkun uuden sävyn. maalisekoituksista tai luonnosta tai jostain tuotteesta. se puhuttelee. se antaa uutta näkökulmaa taas.

5. se tunne, kun laittaa radion päälle. ja siellä alkaa soimaan joku itselle merkityksellinen kappale. joka tuo muistoja. ja tuntuu, ettei se hetki ole sattuma. se on lahja.

6. läheiset. ne raivostuttavat, kenelle huudan eniten. niin rakkaat.

7. sanat. miten niiden kautta voi kurkottaa kauas tai syvälle. miten tärkeitä ne ovat olleet elämässäni. miten paljon etsin elämää niiden takaa.

8. sumu. harva asia kietoo niin hellästi maisemaa. ja minua maisemassa. minä muistan aamusumut lappiksen pelloilla. vähän viileät. mutta vähitellen aamun mennessä antavat lämmön voittaa itsensä. katoavat jonnekin pois.

9. vesi. oli se meri. tai joki. tai virta. tai koski. tai järvi. tai vesiputous. tai lasi raikasta juomavettä. tai ihminen uimassa. sateenvarjokävely. lits läts lätäkössä.

10. joulu. minä hullu olen viimeviikkoina innostunut ostelemaan kaikkea jouluista. alkanut pikkuhiljaa suunnitella. ei vielä sellaista tunnetta joulusta. mutta että uusia ideoita jo syksyn varalle. vaikka juhlitaan nyt tämä kesä ensin pois alta!

olisi ihana nähdä listaa seuraavien bloggaajien kymppikerhosta.


sillä rakastan teidän tapaanne kertoa lapsistanne. sitä rakkautta, mitä kuvista ja sanoista välittyy.

1 kommentti:

Ainutlaatuinen kirjoitti...

Kiitos kauniista sanoista. Vastaan haasteeseen, kun on aikaa mietiskellä. :)