lauantai 12. toukokuuta 2012

ei pöllömpää


halki, poikki ja pinoon!

ihastuttavaa kerrassaan. että tänään oli niin hyvä päivä. että kieltäydyin jopa aikuisten naisten saunomisesta ja herkuttelusta. koska tässä päivässä oli ollut jo kyllin. ja minä olen väsynyt. kaipaan pitkiä yöunia. kaipaan käpertymistä pehmeän peittoni alle. ja ehkä muutaman luvun jotain kirjaa. jos silmät jaksavat pysyä auki. 

yksityiskohta maalauksestani ystävälle

aamusta säntäsimme kirpparille. ja mukavia tavaroita suorastaan pomppi syliini. niin että rahat loppuivat heti. ja pankkiautomaatti olisi ollut kaukana. mutta sain tuttavaltani lainattua hieman. kiirehdin pois, koska tajusin minulla olevan ahmimispäivä. ja talomme muutenkin pullistelee. pitäisi oppia luopumaan niin paljosta. jaksaa harrastaa kirpparipöytiä myös myyntipuolelta. nettikirppailua olen harrastanut. mutta sielläkin on se vaara, että löytää jotain mukavaa myös kotiintulevaksi.

namskis!

mieheni maalatessa eteistä yritin pitää lapsille showta pystyssä keittiössä. tiedättehän, miten ihanaa on katsoa, kun muut tekee. paitsi lapsista. mutta saimme silti leivottua peltileipää ja piirasta. lapset söivät ruokaa odotellessaan desikaupalla suolakaloja. tietysti sitten paljon vettä päälle. niinpä ruoka-aikana ei ollut nälkä ja väsy kuin minulla! mutta tärkeintä, että eteinen alkaa olla listotusta vaille valmis. ehkä ensiviikolla siellä loppuu naputtelu. ihanaa. juhannuksen tienoilla tulevat uudet ovetkin. sitten kelpaa kulkea sisään ja ulos jatkuvasti.

peltileipä
(valintatalon kassalla myytävästä vihkosesta ohje)

1/2 l piimää kädenlämpöisenä
50 g hiivaa murennetaan siihen
sekoitetaan loput ainekset keskenään, sitten piimän joukkoon
3dl vehnäjauhoa
2dl ruisjauhoa
2dl kauraleseitä (laitoin hiutaleita, ku leseet loppu)
suolaa
sokeria

20min annetaan kohota uunipellillä 
päälle ripottelin kurpitsansiemeniä

225 astetta, noin vartti

Ei kommentteja: