maanantai 7. toukokuuta 2012

ihan ihme maanantai


aivan ihmeellinen päivä. vaikka ei kai mitään erikoista oikeasti. aamusta neiti niin muotitietoisena lähdössä pyöräilemään pihaan. että ilohan siihen heti pyrki. mieleen ja sydämeen. vaikka aamusta oli aurinko armas. herätti meidät. ja ennen aamupalaa jo otin suihkun. lapset leikkivät ilmapalloilla kodarissa. niin hyvä aamu. että jäi kahvi keittämättä.


ystäväni ihmetteli minua virkkaamassa valkoista baby cocoonia. että miten minä valitsin valkoisen. että olisi kuvitellut jotain värikkäämpää. ku meillä aina meinaa kaikki mennä värikkääksi. mutta ei se itselle ollut. tämä on. ku saisi vielä sen siirrettyä vähän kapeemmasta putkilosta tuonne. ihan katseltavaksi. ei kokeiltavaksi vain. vielä jäi jämälankoja. mutta ehkä niistä taas jotain. tilkkuja ainaki.


ja illasta olimme naisporukalla jokivarressa syömässä. puhumassa maailmaa paremmaksi. vaikka ei se aina heti parane. kipu ja tuska vaatii jokaisella aikansa. vuorotellen onneksi tulevat. että voisimme jaksaa kantaa toisiemme taakkoja. että olisi ilontuojia aina sen synkimmän keskelle. ja joskus jos ei jaksa kuunnella, voi katkaista korvan. jos ei jaksa puhua, voi katkaista suun. eikä aikuisena kukaan enää koe, ettei toinen ollenkaan läsnä. välillä jokaisella meistä vähemmän voimia käytössä. ja nyt minä sanon, että jos ei istumakivut lähde saunassa. niin ehkä uni parantaa. kauniita unia.

2 kommenttia:

Helena kirjoitti...

En tiedä saanko ottaa itseeni hyvällä, mutta otan kuitenkin ;-). Ihana tuo omasikin! Nautitaan kevätpäivistä, ei vielä kuumista, mutta silti kauniin kesäisistä.

Larppa Aliisa kirjoitti...

ota ihmeessä. en jaksanut eilen sitä postiin kiikuttaa. kun muuta vein. kun ajattelin, että ehkä kohdataan:D tai ettei ainakaan kiirettä ole! nautitaan. tänäänkin. niin ihana lämpö. ja se runo. nauratti.