keskiviikko 18. tammikuuta 2012

talven ilojaminä pidän talvesta. minulla on uudet luistimet. ja ajatuksissani olen ne useita kertoja jo pukenut jalkoihini. ja liidellyt vapaana ja kevyenä kuin lapsena. posket punaisina. ja pitänyt taukoa höyryävän kupin äärellä. maistellut marjaista mehua. sillä vaikka lapsena inhosin hiihtoa, rakastin luistella. vaikka viimevuosina olen enemmän ollut suksilla kuin luistimilla.


tänään minun teki mieleni leipoa runebergintorttua kotivinkin innoittamana. ja tunnetustihan leipomisinto tulee päivinä, jolloin kauppareissusta on aikaa. eikä tarvittavia aineita ole. niinkuin vaikka mantelijauheita ja sellaisia. no, laitoin ison kasan pähkinöitä blenderiin rikkoutumaan. ja pipareita. maustoin taikinan karvasmanteliöljyllä.ja melkein väitän, että tuli parhaita ikinä.


ikkunan takana talvi. tuntuu hassulta, että se tuli sittenkin. peitti allensa syksyn tekemättömät työt. ja niin kovin paljon lelujakin. ei voi sanoa, etteikö luonto olisi antanut kerrankin tarpeeksi aikaa. mutta näillä mennään. nauretaan sitten keväällä, kun piha värikäs ilman kukkiakin. mutta sitä ennen, talvisia pieniä retkiä. ehkä kaakaotakin joskus. tummasta suklaasta keitettyä. hymyileviä lapsia ja aikuisia. onnenhetkiä.

2 kommenttia:

Merja K kirjoitti...

Onpa kauniisti kirjoitettu :) Kiva kun jätit blogiini kommentin, niin löysin tänne.

Iloista lumista torstaipäivää!

larppa aliisa kirjoitti...

kiitos. suosittelen kyllä muitakin käymään katsomassa, mitä ihanaa olet keksinyt tehdä!