perjantai 27. tammikuuta 2012

synttärikalenteri


joka aamu saan vastata kysymykseen "onko mun synttärit tänään?". pitkään odotettu kolmivuotispäivä antaa odotuttaa itseään. eikä tällaiset kuukaudentapaiset aikamääreet vielä oikein ole ymmärrettävissä. niinpäs lupasin keijukorvalle, että teemme synttärikalenterin. niinkuin joulukalenterin tyyliin.


neiti valitsi kartongeista värejä, joista pitää. niistä leikkelin viiriin aineksia. keltainen on tällä hetkellä lemppariväri. monen muunkin lempiväri mielessä. alkukirjaimet. oppimisen tahti on uskomaton. jospa itse edes prosentin tuollaisesta kapasiteetistä osaisi ottaa käyttöönsä. sitä oppisi niin paljon uutta. ei jumittaisi vanhassa.


kalenterista tulee viirinauha synttärijuhliin. joka aamu herättyään neiti saa valita yhden viirinpalasen liitettäväksi nauhaan. tänään sai valita ensimmäisen. ruskean. se on sitten jännä, miten erilaisista väreistä lapset tykkää. jotkut haluavat aina pinkkiä. tai punaista. on se meillekin asti ehtinyt, tieto siitä että sininen on poikien väri. mutta ei vihreä. kun sai valita itselleen ja pikkuveljelleen mukit. sai pikkuveli oranssin ja hän vihreän!


ja kun kuppi on tyhjä, saavat juhlat alkaa. tyttösynttärit. ei äitejä eikä isiä. keskustelun jälkeen sentään saimme luvan jäädä itse kotiin. laittamaan kakkua pöytään. kun meinasi tämä tyttö tomera, ettei mekään sitten saatais olla kotona. ihanampaa tää synttärienodotus nyt, kun lapsikin itse nauttii ja suunnittelee. jospas tämä ajankulun hahmottaminen nyt vähän helpottais!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saas nähdä miten sitten teini-iässä, jos nyt jo ajaa vanhemmat kotoaan. :D

Ihana, elämänmakuinen blogi.

larppa aliisa kirjoitti...

kiitos.

niinpä. teini-ikä antakoon vielä odotuttaa kuitenkin;D

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea!

Monesti oon kaynny kurkkaa mukavaa blogiasi, kirjoitat niin elamanlaheisesti. Sulle on annettu arvokas lahja! Jatka ihmeessa, kiva tulla taas kurkkaan uusia juttuja!

Onnellista kevaan odotusta!

- EmpFromCan

larppa aliisa kirjoitti...

kiitos sanoistasi. tämä blogi kuin elämä. välillä vauhdikkaampaa ja välillä hiljaiseloa. sanat kuitenki aina kantaa, antaa mahdollisuuden nähdä tämä kaikki. itsellenikin.