maanantai 6. kesäkuuta 2011

kesälaitumilla


tänään lähdimme aamusella kävelemällä katsomaan naapurin kesälomalaisia. askel tuntui keveältä. oli mukava aamusta olla liikkeellä. matkalla tuli vanhanaikainen olo. siellä lapsia pitkät kepit käsissään tienvarressa. ei viitsitty jäädä katsomaan kesälaitumille laskemista. mutta kilometrin päähän kuului sellaista ammumista, että ymmärsi sen ilon kuitenkin. takaisin tullessamme kurkimme vähän lemmuja kauempaa. ehkä toisena päivänä menemme katselemaan, josko olisivat jo rauhoittuneet.


nämä lehmät ovat vuosien takaa. kun ajelin autolla lapimmassa. minusta tuntui ihanalta, kun lehmä meni juomaan jokeen. otin myös videokuvaa joesta. ajattelin liittää sitä lopputyöhöni. niin ei sitten kuitenkaan käynyt. niin muuttuvat tunteet. ja mielet. tänäänkin monta kertaa. iloa ja itkua. hymyä ja hermoilua. kaikenlaista. ja se näistä lehmistä vielä. että miksi opetetaan aina lapsille, että se on lehmä. ku hevosestaki sanotaan hevonen eikä tamma. possustaki possu eikä emakko. niin miksi ei sitten nauta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuota lehmäasiaa oon pohtinu itekki, ja huomannu, että lasten kuvakirjojen naudoilla on utareet. Harvoin niissä näytetää sonneja, ja jos näytetään niin ovat yleensä aika pelottavia. Ja siinä lehmän kyljessä on useimmiten vielä se vasikkakin..