maanantai 20. kesäkuuta 2011

maanantaiprinsessa


siitä on reilu vuosi kun sukulaistytöillä oli prinsessajuhlat. ja tietty pojat oli sitten viittoineen kaikkineen prinssejä. innostuttiin siskon ja kälyn kanssa järkkäämään lastenjuhlat. ommeltiin puvut lapsille. helppoja herkkuja, pikkuleipien koristelua ja kruunut. ongintaa ja lauluja.


nyt vähän jo rikkoutunutkin puku löytyi kaapista, kun aloin etsiä neidille päivävaatteita. kovasti se oli pitkän tauon jälkeen mieleen. ja näin arkiviikkoni alkoi prinsessan seurassa. arki vain erilainen kuin satu. pikkuprinssi unilla. ja toivotaan, ettei prinsessa sitä herätä. osaa sen nimittäin aika hyvin.


mutta tämä mekko on niin helppo tehdä, että tällaisia roolivaatteita voisi olla joka tytöllä ystävillekin asti. yläosan voi tehdä yhdestä tai kahdesta trikoopalasta. ja alaosa valoverhosta, joita saa kirpparilta todella "vie-pois-hintaan". tämän voi hurauttaa vaikka pelkällä saumurilla, sillä se kestää perusleikit kuitenkin. ja kuten huomaatte, menee pitkään! prinsessaista viikkoa kaikille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, pitikin laittaa eilen viestiä.. Meillä oli nimittäin prinsessa-/prinssijuhlat! Lapsilla oli mekkojen ja viittojen lisäks itseaskartelemansa kruunut. Tänäkesänä päällystettiin ne kontaktimuovilla, ja pujotettiin 3cm leveä kuminauha väliin pitämään päähinettä kasassa. :) Poikien prinssin viittaan tein kuminauhoista semmosen lenkin, jonka saa kiepsautettua kainaloiden alta, etteivät tukehdu nauhoihin - vaikkeivät tosin tukehtuneet edellisvuotenakaan, mutta varalta silti! ;) -L-