lauantai 29. tammikuuta 2011

laiskotteleva ja läskistyttävä lauantai


kertakaikkiaan, miten voi olla laiska olo. aamusta en ollut ollenkaan valmis nousemaan. halusin pitkittää heräämistä. loppujen lopuksi minä ja herne saimme pötkötellä. keijukorva vei isänsä ulkoilemaan ja hakemaan saunapuita. aamun ratoksi laitoin mutteripannun hellalle. harvoin aamuisin on aikaa keittää lattea. tai ei se tule edes mieleen. niin rutinoitunut aamumme on. keijukorva valitsee jugurttia tai muroja. tai puuroa tai leipää. minä yleensä otan samaa. ja iso pannullinen väkevää kahvia. ja samalla herne syö. vaikka toivoisin sen nukkuvan. vaipparallia ja kiirettä potalle. monta kertaa keskeytyvä aamupala.

mutta tänään toisin. join rauhallisissa merkeissä. nautin pikkusiskon antamaa suolasta piirasta. luin hömppälehtiä. nautin monta rauhallista kuppia kahvia.

sen jälkeen siivoilua ja touhuilua. lounas päätettiin kattaa olkkarin puolelle. tuntui juhlavalta tavallisena lauantaina leikkiä juhlaa. toisaalta, tälläviikolla ei olla taittu olla samaanaikaan ruokapöydässä kertaakaan. ja miten eri lautaset ja aterimet voivatkaan nostaa syömähetken puoli metriä korkeammalle.

iltasella tässä teimme vielä pestopasteijoita ja omppumuffineja. joimme kahvia. sellainen keveä iltapala saunan päälle. ihana lauantai. hiljainen musiikki.tänään muistelin heppahelistimiä. näitä virkkasin turhautumisen estämiseksi keijukorvan vauva-aikana. ehkä meidän vauvat ovat sitten olleet sen verran mahavauvoja, että parhaiten on saanut oman hetken pomputtelemalla samalla vauvaa. siinä sitä herkäsi kuluu tunti jos toinenkin vauvan nukahdellessa ja virkkaamalla. nämä hepat ovat siirtyneet kaukaisemmille laitumille. pitäisiköhän taas joku päivä aloitella näillä. vai olisiko tämän kevään helistimet vain marakassimallia.

pian kävijöiden määrä kipuaa tuhanteen. nyt suunnilleen 850. sitten arvon muutamia tuotteita. arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän. kerro lisäksi, mistä tuotteesta olet tekemisestäni olet erityisesti pitänyt.. lisäarvan voi saada kommentoimalla jotain muuta kirjoitusta. eli kommentoimalla kaikkiin voi arpojen määrä kohota pariinkymmeneen. ja katselen vähän tykkäysten mukaan, mitä lähtee matkaan. onnea kaikille. tosiaan aikaa on siihen tuhanteen asti osallistua. eli korkeintaan alkuviikkoon näillä kävijämäärillä!

9 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Nämä heposesi ovat mun favouriteja, aivan suloisia. Niistä mobile taikka vaunuihin hepojono, virkatut pallot väliin erottamaan kaverukset.

Voisivat olla kauniita myös tauluna: valkoista taustaa vasten, valkoisten leveiden kehysten ympäröimänä aina muutama värikäs hepo per taulu. Tai valkoiset värikkäisiin kehyksiin.

Larppa Aliisa kirjoitti...

näistä on olemassa sekä heppajono vaunuihin/istuimeen. ja joku tällaisen valkoisen kerran halusi laittaakseen vitriinikehykseen lastenhuoneeseen. näissä minua hämmästyttää se, miten tunnelma muuttuu väriä vaihtaessa. siis vaalea on todella klassinen, kun taas joku pinkki on tosi reipas jne.

Terhi kirjoitti...

Näitä sun juttuja on kyllä todella piristävä lukea :) Ja tosi taitava olet käsistäs. Ihania nämä hepatkin.

Terhi

isosisko kirjoitti...

Mun suosikkeihin kuuluu puput ja hepat. Olen niitä tainnut sinulta jo aiemminkin kinuta ;-) Samoin kivoja oli ne tiskipöydälle virkkaamasi purkit. Niitä vois käyttää moneen tarkoitukseen...

Nyt illalla olin laittanut mustan poolon piristykseksi sun tekemän eläinkorun. Kirkkaanvihreä sarvikuono ja värikkäät helmet kiinnittivät huomiota ties monennenko kerran ja saivat positiivista palautetta. Se vaan on niin hauska ja niin symppis!

Larppa Aliisa kirjoitti...

terhi: kiitos. nämä mun näperrykset on oikeasti kaikki tosi helppoja valmistaa. sellaista ala-asteen vaatimustasoa. mutta nautin suunnattomasti. näissä saa jotain näkyvää aikaan!

h: kuule. se sun pitkäkaulainen kirahvi ei ollut moksiskaan pesukoneessa pyörähtämisestä. niin tuli vähän laihahko. pitänee purkaa vähän ja täyttää. ja tiedämmepäs, ettei värjäämön villasukkalanka sano mitään 60-asteessa pyörimisestä.

maiju kirjoitti...

Ihania käsitöitä jaksat värkkäillä ja mukavaa blogia pitää. Kiva seurata!

Larppa Aliisa kirjoitti...

kiitos, maiju.
mun työt on tällaisia nopeita ja rouheita. sinun työsi näyttivät ihanan tarkoilta ja mietityiltä.

maiju kirjoitti...

Laura, ei kait mulla oo mitään töitä missään esillä :)

Larppa Aliisa kirjoitti...

sorge, maiju. täällä on käynyt eräs toinenkin maiju. kiitos kommenteista. mikset se sinäkin rupeaisi blogia paukuttaan:D