torstai 4. elokuuta 2011

aivopesua ja pienempiäki tahroja


aamusta ystäväni kutsui meidät rauhalliselle rannalle. siellä oli partiolaisten leiri. mutta emme me toisiamme hirveästi häirinneet kuitenkaan. lapset nauttivat, ku lippu salossa koko päivän. ja mekin nautimme. naiset, jotka nautimme mielellämme heinikossa herkutellen ja virkkaillen. lapset siinä samalla uittivat itsensä ja vähän ylimääräistäkin tuli pestyä. sellaisia nopeita ne lapset on.


en muista, miten helppoa on aamusta laittaa oma pesukone pyörimään. kävellä ympäri taloa, huomata, että vessan käsipyyhkeet sopivat väriltään tähän koneeseen. otanpas tuon lakanan tuosta. me pakkaamme pyykit iltaisin ikeasäkkeihin ja kannamme niitä koneisiin, joiden pesuohjelmia emme tunne. tätä on kestänyt jo liian pitkään. minulla on ikävä sitä kotoisen koneen ääntä. vaikka kiitollinen olen heistä, jotka kodinhoitohuoneen ovensa ovat niin monesti aukaisseet. saunankin lämmittäneet samalla.


löysin kirjan kirpparilta. niin kauniin omistuskirjoituksen oli poika isältään saanut. ja kuitenkin malttanut luopua. oppi ehkä ja arvasi meidän tarvivan ymmärrystä. mantelitumakkeista esimerkiksi. ja vessakirjana tämä. ku tarvii hetken omaa aikaa. mies harvemmin kuin minä. ja siksi hän kymmeniä sivuja jäljessä. silti keskustelemme aivoista iltaisin. tunteistakin tuntikaupalla.


ja jos joku meneekin kuopioon. niin hakekoon paikallisen taiteilijan nuhtelusaippuoita. ne saavat aina niin hyvälle tuulelle. ja huomaan aina, että en raski vieläkään avata. onneksi palasaippuat kestävät niin kovin pitkään. 

tänään on virkistynyt keho ja mieli. aivotkin tullut pestyä. valoisimmille väreille avoimiksi. nauru hoitaa.

2 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Minä olisin tarvinnut tänään ja eilenkin aivopesua. Olen ollut turhautunut, vailla keskusteluseuraa suurimman osan päivästä. Kodin kuvalehti piti minulle seuraa illalla, sain pienen aivoriihen oman pääni sisällä käyntiin. Ihanaa loppukesää!

Larppa Aliisa kirjoitti...

onneksi sanat luettunakin antavat siltoja yli mennä.