keskiviikko 24. elokuuta 2011

arkioppi


monesti sitä on kuullut, että jokin ei kasva puussa. jos tarkoitetaan että asiaa ei ole käytössä liikaa. niinkuin vaikka rahasta olen näin kuullut sanottavan. minä huomasin lipsauttavani tyttärelleni, että ruoka ei kasva puussa. mutta sitten keksimme omenat ja muut. marjat kyllä kasvavat pensaassa. mutta ehkä sanontana olisi hullua, että marjat ei kasva puussa.


voisin sanoa myös. lelut ei kasva puussa. sillä eiväthän ne kasva. mutta meillä ainakin leluja kertynyt paljon. kirpparit täyttyvät leluista. suurin osa muovia. ja jos pikkaisen rikki, niin roskiin. löysin kirpparilta kassillisen kirjaimia. osa niistä ei todellakaan kelvannut askarteluun. mutten malttanut laittaa roskiin. rikkinäisiä muovileluja kasvaa puussa. jokaisessa puussa ehkä. niitä on niin liikaa.


niinpä porailimme pikkaisen rikkinäiset. harjoittelimme kenen kirjain mikäkin niistä. kummien ja tätien ja serkkujen ja meidän kaikkien. siimalla roikkumaan tuomipuuhun. tuulessa heilumaan hiekkalaatikon ylle. ja ehkä tämän kylppäriremontin loppuhuipennuksena bongaan sieltä sanan. oras. mihin sanaan sinä kiinnittäisit tänään erityisen huomion? mikä asia pyörii mielesi päällimmäisenä?

Ei kommentteja: