maanantai 18. huhtikuuta 2011

jääkylmyyttäkin ja aamupalaa


niin se aamu vain nousi tänäänkin. vaikka eilen kuului rytinää eduskunnan muutoksissa. ja meillä pihallakin. kun jäät tipahti kalliolta. pari sellaista henkilöauton kokoista. jäivät kiinni rinteeseen onneksi. reilusti jumppapallon kokoisia tipahti pihatielle. terassin eteen. kyllä tuntui hyvältä. että kaikki olimme sisällä. jos olisi osunut. olisi uponnut. lopullisesti.


grillikausi on nyt totisesti avattu myös. kaupastakin oli makkarat loppu. lapsille kelpaa onneksi nakitkin. ja joitakin pihvejä löytyy aina. herkuteltu jo kanalla ja possulla. salaattikin taas kuluu keittössä. ihanaa näin keväällä, kun helpommin ostelee kaikkea tuoretta. 

eilen tein uudenlaista salaattia:
jääsalaattia
kurkkua
paljon ruohosipulisilppua
fetaa
kurpitsansiemeniä


tänäaamuna puolestaan herkuttelin palttoonnapeilla. katkaraputuorejuustoa. paljon ruohosipulia. mustapippuria. näitä kannattaa tehdä aina paljon. aivan ihastuttavia. vaikka alkupaloiksikin.


varpaita palelee. pihalla aurinko ja varjo vuorottelevat. tuulee niin, että kesä sieltä taitaa olla tulossa jo. piha melkein kokonaan sulanut jo. lumesta. jäätä taidamme ihailla vielä pitkään. ja arvaatteko. sinivuokot kukkivat jo. tulppaaninvartta puskee. pääsiäislauantaina sytytämme kokon.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Huh, mitä lohkareita! Onneksi ei sattunut mitään eikä kukaan jäänyt alle, ei edes auto! Kaunis kuva, niin keväinen :)
Täällä kans tuulee, puuskissa tosi kovaa. Mutta aivan ihanan näköistä ulkona, aurinko paistaa eikä lunta näy!!
Ja mä alan parantua, pitästä aikaa jaksan istua tietokoneellakin hetken kauemmin ja ihailla ja lukea blogejakin :D
Mukavaa viikkoa!