lauantai 30. huhtikuuta 2011

kirppispäivä


eilisen jälkeen tuli tämäkin päivä. aamusta luulin vain laittaneeni silmät kiinni imetyksen jäljiltä. ja heti pirisi kello. tunti unta tosta vain. huomaamatta. silti herätessä sama fiilis kun lapsuuden laskettelureissulta. kukonlaulun aikaan tuntuu silti kivalta herätä. odotusta ja innostusta ilmassa.


aamusuihku. milloin lie viimeksi. aina tulee muiden tarpeet ensin. kun herään yhtä aikaa aurinkojeni kanssa. mutta niiden uinuessa sain suihkuhetkeni. pihalla aloitin hommat. jäi aamukahvikin keittämättä. sitten aikanaan sain kahvit valmiina. ku muukin perhe hereillä jo. lintujen laulua. aamuaurinko. tavarat löysivät pöytänsä. enkä silti ehtinyt kameraa kaivaa. harmittaa vähän. mutta olin tyytyväinen kuitenkin.


sillä harvoin on yhdeksältä aamusta jo lounas valmis. mikrotettavaksi milloin ehtii nappasta. ja ensimmäisten vieraiden saapuessa puolituntia etuajassa oli kolmas muffinilajike menossa uuniin. todella touhukastta ja mukavaa. tuntuu. että ihankuin hengissä jälleen. oma itsensä välillä. ja autoja kääntyi pihaan aina vain. sai tutustella kyläläisiin. monta tuntematonta. ja ystäviä. antoivat tukensa tälle päivälle.


sitten tuli sade. sellainen kylmä vihmasade. niinkuin vain vappuaattona voi suomessamme olla. ei se jättänyt tulematta tänävuonnakaan. oli alkanut hiipua muutenkin vilkunkäyttö pihatienpäässä. tuntui viisaimmalta laittaa tavarat pinoihin terassille. sateesta suojaan. ehkä ne vähitellen saan siirreltyä takasin kaappeihin. mies kun jo tyhjensi yhden kaapin. kun valmiina hintalappuineen. helppo ottaa uusiksi. niin mukava mieli jäi.


enkä voi unohtaa ihania kommentteja. aikuisen kommenttia smurffimuoviautosta "ehkä minun pitää käydä tätä yölläkin silittämässä. kun lapsena oli samanlainen. ja taas." uskon tavaroideni saaneen uudet, ihanat kodit. onnellista yhteiselämää!

4 kommenttia:

Leea kirjoitti...

niin ihanat astiat tuossa alimmassa kuvassa!! Harmi kun kirppis oli niin kaukana meistä :D Olisin kyllä muuten varmasti tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Sä oot Laura ihana ku värkkäät!Toivottavasti päästään joku toinen kerta nauttimaan Ilolan pihan iloista!-maija-

Anne kirjoitti...

Vähän ihanaa! Huippu ku kävi porukkaa!
Ja tarjositko vielä kävijöille niitä muffineja? Kyllä siellä olis kelvannut käydä, voi että, mut ensi kerralla sitten :)
Hyvää vappua Ilolaan ilojen kera!

Larppa Aliisa kirjoitti...

leea: arabian primaveraa 70-luvulta!
maija: tulkaapas joskus. ihan järjestelemättäkin.
anne: keinuheppa odottaa täällä!