keskiviikko 2. helmikuuta 2011

hellat kuumana, kovalevykin väliin lämpenee. ainaki äidillä.radiossa puhuttiin hella weestä ja ajateltiin tehdä "hella puusta". en halua kotiimme enään yhtään kalustetta ja neidillä on kovasti kattilat ja kauhat mieleen. minulla oli kaksi erilaista ideaa leikkihellan valmistamiseen. toinen oli tehdä jostain hienosta paperista levyt ja laittaa ne kontaktimuovilla pöytään kiinni. sellainen taitaa sitten tulla leikkimökkiin. tai sitten viemme tämän sinne ja sisälle keväällä uusi. saas nähdä.

tämä on tosiaan vanha puinen leikkuulauta. jo parhaat päivänsä nähnyt. siihen vain akryylimaalilla hellanlevyt mustalla ja muuten valkoisella. (paitsi pinkit hellankeskukset). sitten naulalla löysälle tuo puusydän, että hellan saa päälle. mutta koska tyttäremme on niin kovin tehonainen, hellaa ei nyt sitten saa ollenkaan pois päältä. mietin kirjoittaessani numeroita, miksi niissä on normaalisti vain 3 tehoastetta. tietty siksi, ku nollakin täytyy olla, tajusin myöhemmin! mutta onneksi tämä hella ei hermostu, vaikka olisikin aina päällä.

näköjään lapset keksivät samat leikit vuosikausista toisiin. meillä saa nukke nyt kylvetystä ja potatusta monia kertoja päivässä. mitenköhän sen saisi menemään "kaaliin", että yksi kylpy päivässä voisi riittää. tai edes viisi. kun kieltäminen saa aina aikaan lattiallamakoilua...

nyt on keskiviikko. neiti kerjää herkkuja. pitänee mennä laittamaan kanakeiton jämät mikroon. mukavaa päivää kaikille. pidetään hellat kuumina:D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joskus näin tee se itse-hellan, jossa oli helloiksi laitettu vanhat cd-levyt nurinpäin. Oli niin hienot ja kiiltävät! ;)
-Reeta

Larppa Aliisa kirjoitti...

totta, reeta. niin saisi levytkin sopivasti koholleen. näistähän hellajutuistsa saisi vaikka kirjan koottua. aina vain pulpahtelee uusia mieleen.. puusta sahaamalla sellaiset renkaleet, mustasta langasta virkattuna..