tiistai 29. maaliskuuta 2011

napanuoraketju


olen ennenkin hehkuttanut virkatun tuttiremmin perään. ja aion taas. koska se on kuin napanuora. lapsi jatkaa siitä kiinnipitämistä niinkuin napanuorasta mahassa. ja onhan se kauniskin ja itsetehty. virkatessani tätä turkoosia pienimmälle täditettävälleni, pariviikkoiselle poikavauvalle, ajattelin laittaa ohjeet samalla. näin jokainen voi tehdä vastaavan. tai jos ei jaksa, voin näitä laittaa tulemaan pikkukorvausta vastaan. väreissä riittää. (yksivärisenä tai raitaisenakin..)


tarvikkeet:
puuvillalankaa
pieni virkkuukoukku
henkselinpidin
reilu puolituntia aikaa


aluksi tee noin 17cm ketjusilmukoita. joihin kiinteät silmukat. ala virkata spiraalia niin, että lisäät vain päissä 1-2 kiinteää silmukkaa, ettei mene kupruille. kun olet toisen kerran "naruttomassa" päässä, tee lenkki ketjusilmukoilla. ja seuraavalla kierroksella virkkaat sen päälle kiinteät silmukat.  (huomaa, että tuttiketjusta tulee vähän liian lyhyt ja leveä. sillä se käytössä kaventuu ja pidentyy. ettei siitä tule liian pitkä ja vaarallinen lapsen käyttöön..)


tämän jälkeen virkkaa noin 2cm päähää toisesta päästä, pujota lenkkipuolelta klipsi sisään ja taita päätyä. samalla langalla ja vaivalla saa taitoksen virkattua kiinni. leikkaa langanpätkät ja valmis!! eikä siinä vielä kaikki. kätevästi peseytyy pesukoneessa. ja nopeasti saa asuun sopivia tehtyä useammankin.


p.s oliko tarpeeksi sekava ohje, ja tarpeeksi värikäs hame kuvausalustana! (ihan itse tekasin sen eilen).

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno remmi!(: Ohje ei ollu yhtään sekava, ja kiva muutenki.

T miehesi vanhimman siskon tyttö(:

Leea kirjoitti...

Nätti ketju!
Minä oon tehny aina ompelemalla. Paras oli puuvillapitsistä ommeltu ketju, kunnes meidän isolihaksinen vauva venytti sitä liikaa :D Eli pitsi katkeili ja purkaantui ja oli lopulta lähes puolimetriä pitkä :D Mies väitti että poju vaan ilmaisi että ketju oli liian naisellinen ;)

Larppa Aliisa kirjoitti...

kiitos te.
minullakin ensimmäinen virkattu olisi loppuajasta käynyt lapselle vyöstä!
olipas kiva, leea, että löysit tiesi tänne. tervetuloa seuraamaan meidän sekavaa elämää!

anniserkulle lapsilta terveiset!!

Leea kirjoitti...

Laura, olen sitten tuo aiemmin täällä jo pyörinyt Lilli :) Vaihdoin vain tuon nimen ihan aitoon, kun niin monella meni se lopulta sekaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Laura tosi kivasta blogista. Innolla aina odotan seuraavaa kirjoitusta. Olen jäänyt tähän koukkuun. Ja tästä ketju-ideasta sain viime yöksi tekemistä, kun uni ei tullut. Mutta tulipahan ensimmäiselle sisaruksen lapselle tuttinauha! :)t.Tiina

Larppa Aliisa kirjoitti...

ihanaa kuultavaa, kiitos! siitä että viihdyt. ja että unettomuudenkin keskelle luon tekemistä. tartutan intoani. tällä jaksaa taas.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo remmi. Innostuin jo ajatuksesta, että tilaan sinulta kasan tuollaisia. Sitten muistinkin, että eihän minulla ole vauvaa, joka tarvisi tuttiremmiä :D

Larppa Aliisa kirjoitti...

avaimenperäksi! laitetaan avainrenksu päähän ja nipsulla laukun tai taskun sisäpuolelle kiinni. ei tipu - ja löytyy aina:D