torstai 24. maaliskuuta 2011

tavallinen koulupäivä


tänään leikimme kouluruokailua. sillä olin jotenkin niin koulumietteissä tänään. tapasinhan eilen kaksi ystävääni. tunnemme jo ala-asteelta. nyt me kaikki äitejä jo. minun esikoiseni monia vuosia nuorempi kuin heidän. siksikin se tuntui niin hullulta. että niin isoja lapsia jo. menee vielä vuosia. ennenkuin minun lapseni osaa laulaa ranskaksi. tai näyttää viulunsoittotaitojaan. meillä oli ihana päivä. vaaleanpunaisen talon suloisessa syleilyssä.


tänään tuuli niin. että melkein lävitseni. ei olisi pihalle pitänyt mennä. melkein lähdin lentoon. pienemmistä nyt puhumattakaan. ja postilaatikostakin oli lippu alhaalla. ei postia tänään. ennen postittomuuspäivä oli aina tiistai. tällä viikolla on muuten tullut jokapäivä postia. 101 ideaa taisi olla ihan lemppari. katsotaan, jos toteuttelisin siitä jotain lähiaikoina.. onhan ilta vain minua ja pikkuherraa varten. kun R ja keijukorva suuntaavat uimahalliin.


nämä puut olivat vahvoja. ne eivät heiluneet tuulessa. ne pysyivät paikallaan ja kutsuivat minua lämmittämään saunaa. vieläkin vähän vilpoinen olo. suuresta kaakaokupista huolimatta. miten aurinkoinen ilma voi olla niin pettävä. niinkuin aamupäivän orava lintulaudalla. ei suostunut vaikeassa asennossa nauttimaan talipalloa pieninä annoksina. vaan puri verkkopussin rikki. ja popsi sen maassa lintulaudan alla. laitoin sille odottamaan kolme lisää. oveluudella joskus pärjää. mutta ilkeä ei saa olla.


kevättuulen keitto:

1pss peruna-sipulisekoitusta
1½ pussia parsakaalipakasteita
keitetään sopivassa määrässä vettä ja survotaan keitinveteen

lisätään 1prk kermaa tms.
(minä keräsin kaloreita clotted creamillä)
pippuria suolaa
sitruunapippuria (kuopion kauppahallista)
tai sitruunamehua

nautitaan hurmaavassa seurassa.
tämän helpommaksi ei "kouluruokailu" voi mennä.
sopivaa palautumispäivän kokkausta.

1 kommentti:

Hipsuvarvas kirjoitti...

Siis aivan ihanan näköstä keittoa. Voin melkein maistaa sen suussani.

Halot kyllä näyttää rosoisilta. Eikö niistä tuu tikkuja?