tiistai 1. maaliskuuta 2011

olla samaa. olla eriä.


se onko asiat samoja vai erilaisia. se on sitten vaikea kysymys. kun ei aina tiedä minkä asian ottaa vertailevaksi kohdaksi. että onko nämä vihreä kangas ja vihreä paperinaru samoja. on, jos puhutaan väristä. ei, jos puhutaan materiaalin alkuperästä. mutta luonnontuotteita tavallaan molemmat. jos tarpeeksi katsoo, niinkin samaan. siksi aina ei tiedä. pitäisikö tällaisia asioita miettiä. 


tai vaikka nämä korut tässä. ovatko ne samasta. ovatko eristä. molemmissa kuitenkin kohtaa samanlaisia. ja sitten kuitenkin niin erilaisia. ja kohtaavatko silti edes. minä ja sinäkään. koskaan. vaikka yli neljännesosa kymmenestätuhannesta on vierailujen määrä. olemmeko kohdanneet. olemmeko kohdanneet minä ja sinä. vai onko kuva tai sana kohdannut sinut tai minut. erilailla niin monesti koemme. en voi sanoa, ymmärrän. et voi sanoa ymmärrät. kokemus aina niin eri. yhdessä. erikseen.


ku vain muistaisi kiitollinen olla. onnellinen ja tyytyväinen. minä ja sinä. yhdessäkin. vaikka molemmille niin kovin eriä se onni. niin kovin eriä se kiitollisuus. ja taas on yksi tiistai lisää elettynä.

Ei kommentteja: