keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

uusia mummoja


venäjänmaa antoi lapsilleen
 vanhoja mummoja
ja niiden sisällä
oli uusia mummoja


muistan aina ala-asteikäisyydestä tämän laulun. tai sitten siitä tulee ennemminkin mieleen ala-asteajat. muistatteko? paljon en silloin laulusta ymmärtänyt. enkä ehkä vieläkään kaikkea. ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen en ole kuullut.

isosiskollani oli puinen iso punainen. lappiksen mummolassakin taisi olla. nyt meilläkin. tikattuna patalappuun. pitihän kahvipannunsuojuksen kaveri saada. ja arvatkaa vain, mitkä fiilikset. minä taidan ihastua ompelemiseen.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Voi sisko, minkä teit. Kun luin tämän, niin heti alkoi laulun melodia pyöriä päässä. Saksassa tällaista kutsutaan korvamadoksi - Ohrwurm - mikä onkin kyllä aika osuva ilmaus.

Mitähän musiikkia keksisi tilalle, ettei koko iltaa vain uudet ja uudet mummot tule mieleen?

Muuten, se nukke ei ollut kyllä mun.

milena kirjoitti...

Nyt minunkin päässä pyörii rinki mummojaaaa :D

Iiris kirjoitti...

hah. onneks mä olin vasta pilke isän silmäkulmassa ku te ootta tota kuunnellu! mä oon tääl reissus sanonu turkalle monesti, et haluaisin jonku maatuska-jutun, korviksen tai jotain. ku tuossa kaljussa puolessa on kiva pitää jotain yksittäistä korvista, sillee toispuoleisesti.

Larppa Aliisa kirjoitti...

arvatkaa soiko minun päässäni ommellessani. jopa niin, että piti illalla se kuunnella youtubesta. se on ainoa keino saada musiikki päästä pois. tai korvamato.