torstai 12. toukokuuta 2011

arjen pieniä timantteja


aamusta heti autoon. pikkuherran neuvolapäivä. lääkäri tavoitettavissa vain aamupäivisin. mulloin meidän perheellä aina varataan se viimeinen aika. mutta valmiiksi illalla kaikki. sillä selviää huutamatta lähdön. ja oltiin niin ajoissa kuitenkin. että ehdittiin askartelukaupassakin käydä. vaikka joskus menen sinne ihan yksin. että ehtii räpellellä. neiti silti onnellinen timantistaan. kerran se jo unohtui käsienpesualtaan reunalle neuvolassa.


saa nähdä, millainen koru tai aarre siitä syntyy. ainakin voisin kuvitella siihen jotain bling-blingiä muutenkin. pieniä kulkusia ehkä. tai pieniä metallisia helyjä. mutta minähän en päätä. annan mahdollisuuden valita. tietty omaa makuaan voi tuoda esiin antamalla vaihtoehdoiksi asioita joista pitää.
aurinko armas on totisesti paistellut lämpimästi. yli kaksikymmentä astetta ja jaloissa jo kenkien rajat. ei se pölyä ollut. suihkussa selvisi. vaikka kyllä mustaa vettäkin valuu aina. aivastuttaakin. mutta koivuissa jo lehdet. melko helpolla pääsin kevään kuitenkin. sillä nyt on kesä. lättykestit ystävän puutarhassa. kuin astrid lindgrenin satukirjan sivua olisi saanut elää. isoin poika puunlatvassa. lapset kiipeilemässä tikapuilla. punainen viltti pienimpien lötkötellä. ihana arjenkaunistushetki.

omista muovitimanteissani tein muutonaikoihin lampunvarjostimen. otettiin puinen kehikko pois, ja olipa ruma. siinä nyt on se väliaikainen ratkaisu ollut melkein kaksi vuotta jo. hedelmäkori, jonka pohjassa roikkuu metallilangalla muovitimantteja. silmä siihen kovin tottunut jo. harvoin sitä katselee näin läheltä kuitenkaan. tästä perspektiivistäkään. meidän eteisessä puetaan kenkiä timanttisateen alla.

Ei kommentteja: