maanantai 2. toukokuuta 2011

maanantaisin suljettu


tiedättehän maanantain. arki puskee päälle. pitkä viikko edessä. ehkä univelkaakin. ku unohti nukkua. valvoi liian myöhään. meillä ei ollut sellainen ankea aamu kuitenkaa. heräiltiin hitaasti. paljon haleja. paljon suukkoja. mutta myös varoituksia siihen. että pikkuveljen päällä ei saa pomppia. että kasvoja kosketetaan vain silittelemällä.


aamupalan jälkeen lupasin pillimehukävelyn läheiseen museoon. kylmä tuuli meinasi silti viedä voimat. hyvän tuulenkin. ilmapallo karkasi neidiltä. sain hetken olla sankari. mutta sitten uudestaan. ja meidän tiellä rekkoja. busseja. vauhtia. en voinut jättää lapsia. sitten tuli itkua. pallon karkaamista pohdittiin useita askeleita. 

ja perillä sitten. maanantai siellä. aina maanantaisin museot kiinni. kauniita asioita ei haluta näyttää maanantaisin. onneksi kotimatkalla sininen ilmapallo ojassa. pysähtyi. siihen onnellinen jälleennäkeminen.


kotona pian jo neitikin unessa. omaa aikaa minulla. ja virkkuukoukkurasia kadonnut. etsin. tuskastuin. etsin. kunnes tajusin. ei omaa aikaa saa kuluttaa tuskailuun. sitten vihreä ilonaru löytyi kuitenkin. niin kauan aikaa kesken paikka kahdelle kattilalle. ystävän rulla ja idea. minä jatkoin sen loppuun. viimeiset silmukat heräilevä pikkupoika sylissäni. ihanat silmät. kurkkivat unesta totuutta. hymyilevä suu.


minä en ole maanantaisin kiinni. olen avoin alkavalle viikolle. haluan tehdä tästä viikosta kauniin. haluan tehdä tälläviikolla paljon käsilläni. sitä olen niin odottanut. onneksi tuli kylmä jälleen. ei mene kaikki aika ihaillessa heräilevää luontoa. nyt taas virkataan. ja kun neiti herää, alkaa korutalkoot. hän tahtoo ainakin punaisen.

Ei kommentteja: