maanantai 30. toukokuuta 2011

vihreämpää


purku-uhan alla oleva leikkimökki kukkivan kirsikkapuun alla. harmittaa, että se on päässyt niin kosteutumaan. sillä se on mielestäni tavattoman kaunis. tänä kesänä kestämme vielä sen puutteet. mutta jos vuoden päästä saisimme uuden. sellaisen, jonka voisi kauniisti sisustaa. ja sisään saisi tuoda hiekkaa kuitenkin. olin niin odottanut tämän remppaamista. mutta ei sitä kannata tehdä turhaa työtä kuitenkaan.


sadepäivä. mieli tekisi kovasti pihalle meillä kaikilla. ei vain jaksa kääriä itseä kuravaatteisiin. pikkuneitiä myös. ja vauvanrattaita suojiin. nukenrattaita ei viitsisi kastella. ja siksi vain parvekeurheilua tänään. aidan takana olisi leikkitantereet. tällaiset kesäpäivät muistan lapsuudesta myös. ku vaatetta piti laittaa ja silti paleli. silloin piirettiin tai pukeuduttiin vanhoihin vaatteisiin ja tehtiin esityksiä. ja jos tulikin ukkonen, ihmettelimme miten mökin vanhat ikkunat tärähteli. maisema aina vähän erilainen niistä.


toivotaan, ettei omenankukat tipahda. että edes niissä harvoissa, joita eivät jänöt pilanneet, kasvaisi muutamia omenoita. minä niin mielelläni syksyllä säilöisin. keittäisin talven varalle. vaikka keväällä taas huomaisin pakastimen olevan liian täysi vieläkin. tänään minä yritän käpertyä sohvannurkkaan virkkaamaan. olisi niin ihana tuntea lankojen muuttuvan käsissäni joksikin. ehkä niistä lähipäivinä lisää. mainiota maanantaita itselleni, ja teille about sadalle, jotka tänäänkin halusitte annoksen haja-ajatuksia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitkästä aikaa laitan merkinnän käynnistäni. Usein ehdin pikaisesti lukea, mutta kommentoimaan en ehdi, kun jo juniori roikkuu lahkeessa. Meillä täällä asuu pieni tuholainen, joka nauraa ei-sanalle ja juurikin puraisi minua...
Kaanista kessee teille!
-joanna

Larppa Aliisa kirjoitti...

ihanaa, että yhä käyt! se on tämä lapsiarki väliin kyllä niin hetkittäistä.. (että huh huh vaan täältäki)

Yöttö kirjoitti...

Joskus, kun on aikaa vain yhdelle vierailulle, mie tulen tänne :)

Larppa Aliisa kirjoitti...

minä tulin tästä hyvin liikuttuneeksi. kiitos.