maanantai 9. toukokuuta 2011

räsymattoja


mielestäni räsymaton idea on loistava. kaikki tarpeettomaksi käyty saadaan pois kaapeista viemästä tilaa. ja kuitenkin käyttöön. tallentamaan muistojakin samalla. tänään löysin vihdoin virkkuukoukkuni. olivat menneet kirpparitavaroiden mukana säilöön. oi sitä iloa, kun pääsin virkkaamaan kymppipuikolla. leikkaamaan vanhoja paitoja. hameita. kangaspaloja.


aina ei räsymatto ole pehmeä. vaikka tunnelmaltaan olisi. mutta materiaalilta yhtä aikaa kova ja heikko. helposti särkyväkin. sain aikoinani kolmikymppiseksi kaksi kuppia. nyt löysin kirpparilta niille sopivia lautasia. kuuskytluvun lopulta. teen taas tuttavuutta siniseen. tai yritän tehdä. sillä olohuoneen valkoiset matot ovat niin täynnä läikkiä. enkä vielä ole ehtinyt pestä. jos vaihtaisin tummansiniset tilalle. ehkä en ihan vielä osaa kuitenkaan.


mutta takaisin virkkaamaani räsymattoon. ajattelin leikellä vaatekaappiemme uumenet. liiat värit pois. tehdä pitkiä pannunalusia. kuin räsymatoiksi keittiöittemme pöydille. ehkä valeloimilangat lopuksi laittaa myös. saas nähdä. sillä kaikkea en vielä ehtinyt kuitenkaan. sillä niin monta kärryllistä lehtiä ja risujakin. isosisko apuna. neidille niin kovin rakas täti. onneksi lähellä kuitenkin. helppo poiketa taas. puolin tai toisin. muistojemme matossa niin monta samanväristä raitaa. toistemme kodeissa siksikin niin kotoista olla.

p.s monet ovat löytäneet sivuilleni hiljennä vauhtia tekstin kautta. minua harmitti, kun varsinainen bloginimi ei näkynyt sivustoilla, johon blogi on linkitetty ( helenalla ja valkoisen verannan emännällä ). joten pidetään vauhti hiljaisena ja haja-ajatukset liikkeessä.

4 kommenttia:

Leea kirjoitti...

Minusta on ollut niin ihana kun olen virkannut räsymattoja, pieniä pyöreitä lähinnä, niin kun sisarusten kanssa voidaan katsoa että tuossa on se vanha t-paita, tuossa mummon mekko, ja tuossa vauvan potkupuku. Se on jotenkin niin ihanaa istua muistojensa päällä.

Anne kirjoitti...

Räsymatot on tosi ihania!
Meillä on niitä paljon, rakkaan äitini virkkaamia, kauniita, erivärisiä! Oon tosi kiitollinen :)
Kangaspuut mullakin olis Torniossa, vaan eipä meillä niille oo tilaa eikä mulla taitojakaan..
Mutta, en oo ennen tiennyt et niitä voi virkatakin! Hieno idea ja upea näköisiä!

Helena kirjoitti...

Vaihdan nimen sivulleni, jos ok? Automaatti antaa osoitteen mukaisen.

Larppa Aliisa kirjoitti...

se osoite on ollut haja-ajatusalue. mutta sitten siinä ylhäällä luki se hiljennä vauhtia. enempi tykkään haja-ajatuksesta. ja se näkyi sun seinällä olevankin! kiitos!